Mässingskanna & P3 osignat...
Två av mina fina vänner har öppnat vintagebutiken "Vintagebyrån" här i Varberg och jag kan säga att det är helt livsfarlig för mig att åka dit, eftersom precis allt är så himla fint och väl utvalt. Att de sedan har inrett butiken helt ljuvligt i mina ögon gör det ju inte lättare att komma därifrån tomhänt om man säger så. Ett hett tips om man är i Varberg en lördag mellan kl. 10–15 med andra ord. Jag kom hem med världens finaste kanna i mässing som bara behöver lite puts så ser den som ny ut tänker jag. Älskar den!
En annan rolig sak som damp ner i min mans mailbox är att en av hans låtar finns att rösta på i radioprogrammet P3 Osignat – Topp 10. Jag är stolt som en tupp såklart och vill naturligtvis fiska efter så många röster som möjligt för att få höra låten spelas i P3 på söndag! Rösta på hans bidrag här så blir jag sååå glad! Man kan rösta till på onsdag 27/4 kl 23.59.
Äta ogräs?
I helgen röjde vi i trädgården och när jag låg där på knä och rensade bort en massa små nässlor tänkte jag - varför inte prova att göra nässelsoppa till kvällsmat? Sagt och gjort. Smakar ungefär som en nättare spenatsoppa och väldigt gott måste jag säga. Tänk så himla bra att kunna äta upp sitt eget ogräs! Även gräslöken är från trädgården. Fint det.
Här kommer såklart receptet jag använde:

Nässelsoppa 4 portioner

  • 2 liter späda nässelskott
  • salt
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 7 dl spad från nässelkokningen
  • 50 g smör
  • 2-3 msk philadelphiaost
  • muskotnöt
  • nymald peppar och salt
  • 4-8 kokta ägg till servering
  • 1 dl hackad gräslök (att garnera med)

Gör så här:

  • Rensa nässlorna från gräs och annat (använd handskar).
  • Låt nässlorna ligga i blöt i kallt vatten en stund. Låt sen rinna av i ett durkslag.
  • Koka upp rikligt med vatten. Salta och lägg sen i nässlorna. Koka i 15 minuter. Låt nässlorna rinna av (glöm inte att spara spadet) och hacka med kniv (jag körde hela soppan med stavmixer efteråt istället).
  • Koka upp 7 dl spad och 3 dl vispgrädde. Lägg i nässlorna. Smula i buljongtärning. Låt småputtra i några minuter.
  • Tillsätt smör och philadelphiaost. Låt smälta och rör runt. Smaka av med kryddor.
  • Mixa soppan så blir den skummig och fin.
  • Serveras gärna i ärvda små skålar tillsammans med kokta ägg, en klick créme fraiche och hackad gräslök på toppen.
Samma tapet i hela huset...
Nej inte riktigt, men man skulle nästa kunna tro det. Jag använder den här tapeten till mycket och nu har den fått göra näsduksförpackningen lite snyggare. Vi har allergiska barn som snyter sig mycket. Då känns det ju lite roligare om förpackningen åtminstone smälter in lite tycker jag.
Man behöver en tapetbit som är tre gånger större än en sida på boxen (om den är kvadratisk), en sax och lite lim.
  1. Den här förpackningen är ca 10x10 cm så jag klippte ut en kvadrat som var 30x30 cm stor. Rent krasst skulle man ju även kunna slå in hela asken som ett paket och göra hål i en sidan (för att få ut servetterna) innan man tejpar ihop den, men då kan man ju inte återanvända den och man får lite mer "paketiga" skarvar.
  2. Lägg tapetbiten med baksidan uppåt.
  3. Mät ut och dra streck enligt de heldragna linjerna i mitten (fyra linjer som korsar varandra)
  4. För att kunna limma ihop alltihop behöver man göra lite "sömsmån" på varje flik.
  5. Klipp sedan ut hela boxen. Klipp efter de streckade linjerna.
  6. Glöm inte klippa jack mot mittendelen också.
  7. Vik noga alla flikar in mot mitten, använd gärna en linjal.
  8. Nu ska du göra ett hål för att kunna dra upp näsdukarna. Markera ut en ruta och skär sedan enligt den prickade linjen så att du kan vika undan flikarna som skapas. Tejpa/limma dem mot insidan.
  9. Limma nu ihop alla småflikarna med varandra för att skapa en kub.
  10. När allt har torkat, trä kuben över förpackningen.