Doredoris

Bästa helgfrukosten!
Jag äter nästan aldrig bröd men ibland på helgen bakar vi scones bara för att det känns så himla lyxigt när man är ledig.
Något varmt till såsom te eller kaffe är ett måste tycker alla i familjen.
 
Vem vill inte värma händerna runt en tekopp?
 
Varsågoda!
 
Vi brukar ha ost, marmelad och gärna färskost på våra scones. Inga konstigheter med andra ord.
 
Njutes helst på loppisfyndad Prunus ;)
 
Här kommer mitt recept på Scones för 2-3 personer.
  • 4,5 dl ekologiskt vetemjöl
  • 0,5 dl Kruskakli
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 gram ekologiskt smör
  • 2-3 dl ekologisk yoghurt/filmjölk
  1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft om du har det på din ugn.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Finfördela smöret i mjölblandningen med en gaffel eller med fingrarna.
  4. Häll i filmjölken. Börja med två deciliter och fyll på om du tycker att degen verkar vara för torr. Jag tycker att den ska vara ganska kletig för bästa resultat.
  5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla lite olivolja i två cirklar på plåten.
  6. Dela smeten/degen i två delar och lägg en klick på varje oljecirkel.
  7. Platta ut till en rund kaka, ca 2 cm tjock.
  8. Gör en skåra som ett kors i kakan.
  9. Nagga med en gaffel.
  10. In i ugnen i ca 12 minuter eller tills de fått fin färg.
 
 
#1 - Mirre

Oh så gott

Svar: Verkligen! :)
Doredoris