/ Allt från DoreDoris / DIY / life / loppisfynd /

diy - enkel gåbortblomma

På nyår fick jag den här tulpanen av en vän. Visst är det fint att stoppa ner en lök i en konservburk och ge bort?
 
 
/ Allt från DoreDoris / DIY / life / loppisfynd / stilleben /

DIY - pocketbokfodral

Ära vare gud i höjden denna har jag gjort i slöjden...eller kanske inte riktigt i slöjden, men hemma vid symaskinen iallafall.

För många år sedan, närmare bestämt 2008, hade jag ytterligare en blogg (eller två) utöver den här. 
Jag var nämligen rätt flitig vid symaskinen och hade en blogg själv och en annan med en syende vän.
Ibland får jag syfeeling även idag men då handlar det oftast om en och annan present eller liknande.
 
Julen var en anledning till att jag hamnade där nu, då min mamma önskade sig ett nytt pocketbokfodral. När jag ändå sydde ett till henne, så passade jag på att sy några till som jag spontangav till kollegor och vänner. Klapp, klapp på axeln. 
 
Tyget köpte jag när vi var på Bali 2009 och det har legat och väntat på att bli något riktigt fint. Perfekt att få sluta som ett pocketfodral tänker jag. Som bokmärke har jag sytt fast ett sidenband, och det är ett sådant där band som ofta sitter i tröjor och används för att inte tröjan ska åka av galgen. Återvinning när den är som bäst!
 
 
/ Allt från DoreDoris / DIY / Inredning / Vardagsrum / life / loppisfynd /

Trött på jul & nyår nu...

Du är säkert lika trött som jag på att läsa om allas jul och nyårsfirande. För att inte tala om alla tillbakablickar på året som har gått...
 
På något sätt innehåller alla bloggar precis samma saker när det händer specifika grejer. Som jul exempelvis. Vem har finaste granen och vem firade egentligen den bästa nyårsnatten?
 
Trots att jag är trött på att läsa om det gör jag nu precis samma som alla andra. Visar min nyårsdukning.
 
Jag köpte linneservetter på loppis, vilket är bästa stället att köpa på eftersom de nästan inte kostar någonting. Jag fick dem för 10 kr styck. Perfekt!
 
Jag vek servetten så att den hade en ficka (instruktion hittade jag här eller se filmen nedan). I fickan stoppade jag sedan ner ett papper där jag hade skrivit menyn och namnet på varje gäst. Placeringskort, servett och meny i ett alltså.
 
 
Ett snöre knöts runt servetten och en kvist eukalyptus fästes under snöret. Lätt som en plätt!