/ Allt från DoreDoris / DIY / life / loppisfynd / trädgård/växter /

#tbt - tavlor i trädgården

Detta får bli ett riktigt sommarlängtinlägg!
Vid vår stuga på tomten har vi varje sommar köpt tavlor på loppis som vi har hängt upp på fasaden för att få lite hemtrevligare känsla på uteplatsen. 
 
Eftersom de hänger ute hela sommaren är det ju toppen med loppistavlor som inte kostar många kronor. Lite sorgligt att de är så billiga med tanke på att någon faktiskt har lagt många timmar på att måla dem...
 
Tavlan med havet och stigen är nog min favorit. Jag gillar när det poppar lite mot det svarta.
 
Bland tomater och chili har de hängt. Åh nu längtar jag såå tillbaka till sommaren!
/ Allt från DoreDoris / fotografering / kids / life / resamedbarn / resor / surf /

Surf i Porto da Cruz

Vi åkte till Porto da cruz för lite surf.
 
Stella var tokladdad och var snabb med att vaxa brädan när vi kom fram.
 
Betti hjälpte Henrik med fenorna.
 
Det var blandat regn och sol och gjorde himlen lite sådär extra magisk. Madeira måste vara stället med de flesta regnbågarna konstaterade vi.
 
Finn fem (två) fel - ser du vad som har gått galet?
 
Dags att spana vågor tillsammans. Det var lite väl stort och strömt för Stella, så vi vågade inte släppa ut henne i vattnet idag. 
 
Ossian, vår stora kille, gav sig ut en sväng.
 
För pappan var det perfekta vågor.
 
 
Vill du se fler surfbilder från Porto da Cruz kan du kika in på surfphotos.se
/ Allt från DoreDoris / fotografering / kids / life / mat / resamedbarn / resor /

Bergsklättring, lapas och Poncha

Den här dagen stod det hiking och bergsklättring på schemat.

 

Pedro och Nuno från Extramile Madeira, supersköna killar som verkligen ville att vi skulle få ut mesta möjliga av dagen, tog oss med till ett bra nybörjarställe som skulle passa hela familjen.

 

Det krävs ju en del utrustning vid bergsklättring.

 

Säkerhet är A och O.

 

Stella var taggad inför klättringen. Talk måste man ju ha också.

 

Alla tyckte att det var väldigt kul att klättra och vi kommer absolut att göra detta hemma också. Ser ni Stella på berget?

 
Efter klättringen hann vi besöka galet fina utsiktsplatser också. Kvinnan i den lila klänningen var där för en photoshot med en annan fotograf men jag passade på att ta en bild också.
 

Nu var vi hungriga. Till lunch åt vi lapas. Ett måste att äta om man är på Madeira. De beskrivs som Madeiras ostron men jag skulle snarare beskriva dem som väldigt goda musslor. Vi fick berättat för oss att man plockar dem genom att överraska dem. De sitter fast på klipporna som havstulpaner ungefär och då måste man vara snabb. Serveras på stekpanna med vitlökssmör och pressad citron över. Slurp!

 

Efter lunch åkte vi till en gammal klassisk Poncha-bar. Också ett måste att testa. Inget fancy, snarare ett hål i väggen, men enligt våra guider det bästa och äldsta i krokarna. Vi håller med. Poncha görs av lokal rom med citron och honung. Smakar nästan som en whiskey sour och det är ju bara såå gott!

 
Thank you guys for a really nice day!