/ Allt från DoreDoris / Badrum / Inredning / fotografering / jobb / life / resor /

Galleriet & Designstudion

I fredags skulle vi träffas på Galleri A Petersen för att titta på utställningen "Design til Hverdagen" bestående av alla Knud Holschers designade verk. 
 
Vi åt en god lunch och efter en intressant intervju med Knud var det dags att ta sig vidare till Holschers Designstudio. En fantastiskt fin industrilokal med "alla rätt" om du frågar mig. Höga industrifönster, trägolv och en fantastisk rymd.
 
Vi delades där upp i tre grupper och fick i uppdrag att skapa en förpackning till ett ägg som sedan skulle släppas från en meters höjd och ägget skulle självklart klara sig. Förpackningen skulle gärna vara tilltalande för kunden också. Allt vi hade till förfogande var ett papper i A3, ingen sax, tep eller liknande. Riktigt roligt och utmanande faktiskt och vi fick se tre olika varianter av "förpackningar" med lite olika bra prestanda om man säger så. Här ser vi Hanna Wessman med deras kreativa förpackning.
 
Här syns vår grupps förpackning. 
Efter att ha varit kreativa en stund blev vi serverade kaffe och cupcakes. Självklart i en kaffetermos designad av Knud Holscher.
 
Efter besöket i designstudion bar det av till Knud Holschers hem, men det visade jag ju igår.
 
På kvällen åt vi middag på restaurang Marchal och att de har en stjärna i Michelin förvånar mig inte alls. Fantastiskt gott alltihop! Jag fick bland annat Hildur Bladh, Ulrika Randel, Sophia Broberger, Kristin Lagerqvist och Petra Isacson, marknadschef för Ifö till bordet. Många intressanta diskussioner och vi pratade bland annat om vikten av bra pressbilder. Alla var rörande överens om att stylisten Lotta Agaton och Petra Bindel hade gjort ett strålande jobb med att inreda badrum med hjälp av den nya serien Spira Art.
 
Eller hur?
 
 

 

 

Om Knud Holscher

Knud Holscher, född 1930 i Danmark, är en dansk internationellt erkänd industridesigner och arkitekt. Han utbildade sig och verkade i många år som arkitekt. Det är dock som industridesigner han har skapat sig ett namn långt utanför Danmarks gränser.

Under en lång period var han verksam som partner på KHR Architects tillsammans med Svend Axelsson. Han tog sin arkitektexamen 1957 från konsthögskolan Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering i Köpenhamn. Han började sedan på Arne Jacobsens kontor och flyttade till England för att se över byggandet av Jacobsens projekt med St. Catherine´s College i Oxford.

Holscher mottog The British Design Award både 1965 och 1966 för arbete genomfört tillsammans med Alan Tye. I samband med detta gick flyttlasset tillbaka till Danmark för ett partnerskap på den välrenommerade arkitektbyrån Krohn and Hartvig Rasmussen (KHRAS). Sedan 1995 driver han egen verksamhet under namnet Knud Holscher Design.

Holscher var professor i arkitektur vid den kungliga, danska konsthögskolan från 1968-1988 och professor i design från 1994. Han har fått en rad priser och utmärkelser för sina designprojekt och är sedan 2004 ”Honorary RDI” i Danmark (Royal Designer for Industry).

Ifö har tillverkat porslin i det skånska brukssamhället Bromölla i snart 130 år och porslin för badrum i 80 år. I 40 år har Knud Holscher haft ett samarbete med Ifö och nu senast serien Spira Art som har premiär 2016.

#1 / / S:

Hej!

Tack för en fin blogg! :)

Undrar om inte du skulle kunna göra ett inlägg dels om hur du tänker när du fotar, om du har några tips osv men också hur du gör när du redigerar?

/S

Svar: Hej, vad roligt att du gillar vad jag gör. Jag ska klura lite på vad jag skulle kunna ge för tips i ett kommande inlägg. Oftast tänker jag inte så mycket utan bara fotar på. Försöker hitta vinklar som kan göra bilden lite mer spännande. Redigerar gör jag alltid i Lightroom som verkligen är ett program att satsa på om man redigera mycket bilder. Det är ett enkelt sätt att få samma känsla i alla sina bilder genom att skapa och spara sin egen stil på redigering att använda om och om igen. Hoppas det var lite tips på vägen så länge :)
Doredoris