/ Allt från DoreDoris / life / musik /

Tbt till Håkan på Ullevi

Sista dagen i juni månad idag. Det har gått några veckar sedan Håkan på Ullevi och jag kan inte låta bli att göra en tillbakablick på den härliga dagen.
 
Vi startade med lite bubbel på Hôtel Eggers.
 
Därefter gick vi vidare till Trädgårdsföreningen och vi köpte med oss sushi för att njuta av i gräset.
 
Det var riktigt skön stämning och mycket folk. Bästa uppladdningen.
 
Snart var det dags att röra sig mot Ullevi.
 
 
Vi hade fått platser på läktaren.
 
Tydligen var andras popcorn mycket godare.
 
En magisk kväll. Tack Håkan!
 

Midsommardans vid havet

Det här årets midsommarfirande måste man nog gå till historien som den finaste och varmaste dagen på väldigt många år. Jag kan knappt minnas när vi sist hade en midsommarafton helt utan regn och så varmt att man bara måste bada?!
 
På morgonen begav vi oss till torget för att köpa barnen varsin krans. Vackert att använda granskott tillsammans med rosorna tycker jag!
 
Det dansades kring stången.
 
Det spelades kubb (och tävlingsinstinkten var på topp kan jag säga)
 
Fantastiskt enkel och vacker sommardukning.
 
Den här utmärkta picnicväskan för flaskor från Sandqvist har nästan blivit en stående gåbortpresent. Gav bort en likadan även vid påsk.
 
Vi drack somriga drinkar.
 
Vi åt mycket jordgubbar som sig bör en midsommarafton.
 
Poolbad var ett måste denna varma dag.
 
Vi hade ett gäng tävlingar utöver kubben och en av dem var att spotta gelégrodor så långt man bara kunde. Svårare än man kan tro och mycket underhållande!
 
Nästa utmaning var att trampa hårt på en bräda med en mugg vatten. Den skulle sedan fångas och vattnet som då var kvar skulle hällas i en spann. Man skulle fylla spannen upp till ett streck på tid. Kul och svalkande ;)
 
Vi åt kräftor, krabba, lax, räkor och självklart sill och potatis. Slurp!
 
Fina midsommarbarn vid egenhändigt byggd midsommarstång i minimodell!
 
Kika gärna på bildspelet med många fler bilder från vår dag och självklart med bästa Håkan som soundtrack!
/ Allt från DoreDoris / fotografering / life / mat / surf /

Kustliv i Varberg

Igår var det dags för Kustliv 2016, ett event som min vän Kristin har roddat ihop tre år i rad för inbjudna bloggare. Ett sätt att visa upp vår vackra stad från sin allra bästa sida och vilken dag det blev alltså! 
 
Vi började med att träffas hos Juice & Yoga i Kärleksparken där vi hade en timmes yoga med Anna som är spachef på Asia Spa. Dagen till ära var det ju dessutom internationella yogadagen där Asia Spa arrangerade gratis yoga på torget på kvällen. En riktigt skön start på dagen!
 
Linn från Sunshinestories och Kristin skiner ikapp.
 
Efter det var det dags för ett dopp på damernas och sedan lite matig fika från Kustbageriet med kaffe, lite goda frallor, bullar och kakor. Bästa bageriet i Varberg om du frågar mig.
 
Självklart bjöd ju även Malin på Juice & Yoga på riktigt goda smoothies och juicer. Dit ska jag ta med barnen i sommar för lite barnyoga.
 
Lite sommarpresenter delades ut i det gröna. Det var fina saker från L:A Bruket, gummistövlar från STENK, Boken Strömma - What´s your story, Handgjort armband från For good luck, ett magasin från Nordic Surfers Mag. En väldigt fin goodiebag helt enkelt!
 
Mätta och belåtna bar det sedan av ner till Apelviken för SUP och vågsurfing med Surfers. Det var ju inte mycket till vågor men vissa fick sig en våg trots det. Tror nog att en och annan kommer att göra det igen. Man fastnar lätt för det är sjukt kul! Det hela avslutades med att paddla mega-SUP där man står åtta personer på samma bräda och ska försöka samarbeta. Inte det lättaste alla gånger.
 
Jag kunde tyvärr inte vara med på mega-SUP:en (hur skriver man det?) då jag skulle sticka till torget för att föreviga yogan där.
 
Efter yogan på torget åkte jag tillbaka till viken för att möta upp de andra på Johns Place där vi som vanligt fick den allra bästa servicen, maten och drinkarna.
 
Ett bord med bloggare innehåller inte bara mat utan även en hel del kameror och instagramuppdateringar osv :)
 
När desserten kom in på planka blev det allmänt jubel och den förevigades till höger och vänster. Vilken dessertplanka alltså! 
 
Vackra Dorthe som driver stället satt hos oss en stund och berättade sin story om restaurangen. Hon har drivit Johns Place med bravur i hela 26 år!
 
När mörkret hade lagt sig i viken var det dags att säga hejdå och skjutsa alla härliga vänner till hotellet där de skulle bo över natten. Just i detta nu njuter de för fulla muggar på Asia Spa skulle jag tro.
 
 
Tusen tack till Krickelin och alla inblandade för att jag fick vara med på denna magiska dag. Den kommer att finnas kvar hos mig länge!
 
 
Följande bloggare var med på Kustliv 2016:
Johanna Bradford
Sofia & Linn från Mokkasin
Lina Andersson - En lång blondin (Grundare till Lite kalabalik)
Daniela Witte
Linn - Sunshinestories
Kristin Lagerqvist - Krickelin
Och jag då :)