/ Allt från DoreDoris / hemma hos andra / kids / life / trädgård /

Like a mermaid

Fatta ögonen på kidsen när de såg att kompisen hade en sådan där sjöjungfrudräkt de har önskat sig så länge!

Jag kan förstå tanken med att ha en sådan när man har en egen pool i trädgården men om man inte har det liksom...?

Det får nog stanna vid en dröm om en egen sjöjungfrufena och istället låna den ibland. Jo, det tror jag nog.

/ Allt från DoreDoris / DIY / life / recept /

Den smarrigaste marängtårtan

Enklaste, godaste och somrigaste tårtan måste väl ändå vara en marängtårta med grädde, glass och massor av bär?! Vi utgick från ett recept på pavlova men hade Rice Krispies i marängen. Här kommer receptet:
 
Krispig Pavlova – 8 personer
Du behöver:
  • Två marängbottnar
  • Glass
  • Vispgrädde
  • Kolasås
  • Mandelspån
  • Valfria bär och frukt till garnering
  • Myntablad till garnering

Marängbottnar
6 äggvitor
4 dl strösocker
8 dl rispuffar
1 msk ättika

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med sockret tills det blir en fast smet. Häll i ättikan och kör lite till.
  3. När smeten är så fast att du kan vända bunken utan att det rinner vänder du försiktigt ner rispuffarna. Jag använde Rice Krispies men man kan även använda Vårgårdaris.
  4. Använd två plåtar med bakplåtspapper och göra två rundlar varav en av dem kan vara lite större än den andra.
  5. Har du en varmluftsugn kan du köra in båda bottnarna samtidigt.
  6. Grädda i 35 minuter. Stäng av ugnen och öppna sedan luckan. Låt marängerna stå kvar med luckan lite öppen tills ugnen svalnat och marängen har blivit hård. Detta kan ta lite tid så bottnarna kan med fördel göras någon dag innan.
Nu är det dags att montera tårtan (obs! gör detta precis innan servering).
  1. Lägg den största av marängbottnarna på en bricka med lite högre kant. (glassen smälter snabbt)
  2. Vispa glassen med elvisp så att den blir krämig. Bred glassen över marängen.
  3. Häll på kolasås.
  4. Strö över mandelspån.
  5. Lägg på den översta marängbotten.
  6. Vispa grädden och klicka ut den över marängen.
  7. Lägg på färska bär och frukt. Vi använde blåbär, hallon, jordgubbar och passionsfrukt i klyftor.
  8. Garnera gärna med en riktig ros på toppen och strö över några myntablad.
  9. Bon appétit!

 

 
 
/ Allt från DoreDoris / life / musik / surf /

Hallifornia dag 3

Lördag och sista dagen av Hallifornia. Den obligatoriska ansiktsmålningen fick bli starten efter sushilunch i det gröna.
Vi tittade samtidigt på när de utövade yoga precis bredvid.
Luftgolvet och skimboarden lockade efter det så vi begav oss till södra fästningshörnan.
Min snygga man och i bakgrunden ser vi Kristin med familj lite suddigt sådär.
Skimboard
Tack Hallifornia för den här gången. Vi längtar redan till nästa år!