/ Allt från DoreDoris / Kök / life / mat / recept / stilleben /

Libapizza - gott och enkelt!

Igår hade vi några vänner på besök och den perfekta kvällsmaten när man är många är att alla får göra sin egen pizza. Vi gjorde det enkelt för oss och använde färdigköpt libabröd som botten. Det blir perfekta tunna pizzor som bara tar några minuter i ugnen. Det var nästan så att vi kunde drömma oss tillbaka till besöket på Prostens pizza i somras, så gott var det faktiskt!
 
 
En Varbergstjej som heter Frida Ceveryd (vann pizza-SM 2014) har släppt boken "Sveriges bästa pizza" med en massa smarriga recept. Vi kokade ihop egen tomatsås och provade bland annat "Räksmällan" med räkor marinerade i vitlök och chili samt västerbottenost. En röra på Philadelphia och dill klickades ut på pizzan innan den åkte in i ugnen på 250 grader i ca 3-5 minuter. Vi hade picklat lite rödlök som toppade pizzan tillsammans med lite färsk dill. Supergott!
 
 
Den bästa av dem alla var nog ändå pizzan "Horseradish luxury" med varmrökt lax, pepparrot, wasabifärskost och vårlök! Denna pizza fick silver i pizza-SM 2013.
 
 
#1 / / Felicia:

Mums låter gott!

Svar: Supergott! Testa!
Doredoris

#2 / / Josephine:

Mums:) Hoppas du får en fin kväll & lycka till med bloggen! Kram<3

Svar: Tack Josephine!
Doredoris

#3 / / Alexandra:

Wow vilka snygga bilder! Ser jättegott ut :)

Svar: Tack snälla! Det var smaskens! :)
Doredoris

#4 / / Anna Linton:

Hej hej! Vilken fin blogg och fantastiska bilder du tar! Jag har tänkt fråga dig många gånger men inte riktigt kommit till skott. Vill du vara med och presentera på nästa PechaKucha Night? Vi kör 9 mars kl 20.20 på Bruket. Känner du till PechaKucha? Finns över hela världen och är en plattform för idéer, visioner och kreativitet. Alla får samma förutsättningar att presentera: 20 bilder som vardera visas i 20 sekunder. Varje presentation blir då 6 min 40 sek. Temat för nästa PechaKucha är "Tillsammans" - fritt att tolka:) "Tillsammans med Doredoris". Vill du? Jag har inte din mejl - men är du sugen får du gärna mejla mig anna@wearelaja.com - så berättar jag mer. Ha en fin kväll/Anna

Svar: Tack snälla Anna! Jag har mailat dig.
Doredoris