/ Allt från DoreDoris / life / musik / sovrum /

The Black Cabin - ren musik i mina öron!

 
Så här hittar jag ofta min man. Liggandes i sängen med sin gitarr komponerandes låtar av olika slag. Ljuv musik i mina öron och jag är sjukt stolt och beundrar hans begåvning i att göra nya låtar på löpande band under projectnamnet The Black Cabin (finns även på Spotify här >>)
 
Här är hans senaste verk "A few years" som ännu bara finns på Soundcloud.
Psst. Pausa gärna musiken på eventuell reklam ;)
 
 
/ Allt från DoreDoris / DIY / Inredning / Vardagsrum /

Att skapa en tavelvägg i huvudet

 
Så här tänker jag mig vår vardagsrumsvägg om ett tag. Övre bilden är hur det ser ut idag och den nedre bilden visar en skiss jag har gjort i InDesign där jag har plockat in bilder som jag har idag och som skulle kunna passa på en tavelvägg. Himla smidigt att kunna flytta runt tavlorna i datorn istället för på väggen!

Det är även ett perfekt sätt att bestämma sig vilka bilder man vill framkalla i vilken storlek, om man nu vill fylla ramarna med egna bilder vill säga. 
/ Allt från DoreDoris / Kök / life / mat / recept / stilleben /

Libapizza - gott och enkelt!

Igår hade vi några vänner på besök och den perfekta kvällsmaten när man är många är att alla får göra sin egen pizza. Vi gjorde det enkelt för oss och använde färdigköpt libabröd som botten. Det blir perfekta tunna pizzor som bara tar några minuter i ugnen. Det var nästan så att vi kunde drömma oss tillbaka till besöket på Prostens pizza i somras, så gott var det faktiskt!
 
 
En Varbergstjej som heter Frida Ceveryd (vann pizza-SM 2014) har släppt boken "Sveriges bästa pizza" med en massa smarriga recept. Vi kokade ihop egen tomatsås och provade bland annat "Räksmällan" med räkor marinerade i vitlök och chili samt västerbottenost. En röra på Philadelphia och dill klickades ut på pizzan innan den åkte in i ugnen på 250 grader i ca 3-5 minuter. Vi hade picklat lite rödlök som toppade pizzan tillsammans med lite färsk dill. Supergott!
 
 
Den bästa av dem alla var nog ändå pizzan "Horseradish luxury" med varmrökt lax, pepparrot, wasabifärskost och vårlök! Denna pizza fick silver i pizza-SM 2013.