/ Allt från DoreDoris / hotell / life / mat /

helgen - vänner, drinkar & hotell

Att vara bortbjuden är fint som snus, helst när man blir det på en fredag tycker jag. Ok, man är kanske lite tröttare en fredag, men helgen blir liksom en dag längre på något vis.
 
I fredags var vi bjudna till några vänner som nyligen flyttat till finaste lägenheten i Masthugget i Göteborg. De hade gjort långkok och stekte egna tortillas som serverades varma direkt från stekpannan. Flott! 
 
 
Efter middagen blev det drinkar med rejäla isbitar som blev huggna ur ett större block. Tjusigt värre och det är ju bara att frysa in i en större glassburk och sedan ta hjälp av en hammare för att få till några fina bitar i valfri storlek till drinken. Härligt när det inte blir sådär helt perfekt. Här bjöds det på en Old King Cole.
 
 
Vi testade Uber för första gången och det var ju otroligt smidigt tycker jag.
På lördagen åt vi en lång hotellfrukost och ett besök på kustfolk blev det också naturligtvis.
/ Allt från DoreDoris / Kök / life /

Mer handgjort än så här blir det inte

Vi behövde en sopskyffel och det kan man väl köpa i närmsta mataffär är det ju lätt att tänka. Ja om det hade funnits i trä istället för i plast hade man ju kunna köpa där, men istället hittade jag den här som jag blev helt förälskad i. Den kommer från Iris hantverk och görs för hand av människor som saknar synförmåga. Verkligen en ny dimension av handgjort och fingertoppskänsla . Alla borstarna tillverkas dessutom mestadels av naturmaterial.
 
 
Så här står det på det vackra kortet som hängde på borsten:
"En alldeles speciell borste.
Borsten du håller i är handgjord av en synskadad hantverkare. Vare sig det är en diskborste, sopkvast eller bunkborste är borstmaterialet utvalt för att passa den sortens rengöring på bästa sätt. Träet är utformat och inoljat så att det ska vara skönt att hålla i. Använd borsten igen och igen, den är tänkt att hålla länge."
 
Känns fint ända in i magen på något sätt och jag kan säga att jag skulle vilja ha det mesta ur deras sortiment.