/ Allt från DoreDoris / Badrum / Inredning / life /

hemska tvillingar någon?

När vi fyller år brukar jag och min man inte köpa en massa presenter till varandra. Vi satsar på att göra något tillsammans, bo på hotell och äta god mat bara vi två. Så även i år, vi ska gå på Amason och bo på hotell i Göteborg. Men när han fyllde för någon vecka sedan ville ändå barnen ge något paket. Vad passar då inte bättre att köpa lite fina saker som man både kan ha nytta av och som är fina för ögat? Förpackningarna från Terrible Twins är ju såå fina och allt är dessutom ekologiskt och handgjort i Sverige så långt det går. Vi köpte badsalt, men det finns bl.a både doftljus, tvål och badolja. Tips, tips på bra presenter alltså.
 
 
 
/ Allt från DoreDoris / DIY /

diy - vik en ljuslykta

 
Jag surfade på den här instruktionen där man kan vika sin egen ljuslykta. Jag tänker att den skulle kunna fungera även som omslag till en glasvas, eller kruka som man vill göra lite roligare. Man kan ju använda tapet eller tidningspapper eller lite vad man hittar. Det bästa är att instruktionen är lätt att komma ihåg bara men har gjort den en gång. 
 
 
 
Jag fick en tidning av min svärmor som innehöll ett tryckt ex av en målning gjord av Moley Talhaoui. Jag tyckte att det var lite synd att den var vikt där den låg i tidningen annars hade den varit fin att rama in istället, men med papperslyktorna i färskt minne kom jag på att den kunde användas ändå. Sagt och gjort.
/ Allt från DoreDoris / life / loppisfynd /

fyndet jag letat efter länge

Ett schack i marmor har stått på min loppislista länge. Inte för att jag har spelat schack direkt, bara någon gång när jag var liten, men jag har tänkt att det kunde vara fint att ha ett. Förra helgen sprang jag på ett schack i glas och tänkte att det får väl duga även om ett i marmor hade varit tjusigare. Konstigt nog sprang vi bara några dagar senare på ett i marmor! Det är konstigt det där. En sak man kan ha letat efter länge dyker helt plötsligt upp hela tiden när man väl har hittat det en gång. Det var samma med vårt monopol. Det letade jag efter hur länge som helst och när vi väl gav upp och gav familjen det i julklapp hittade jag ett för 15 kr på loppis!
 
 
Det bästa med att ha ett fint schack är att man kan ha det framme och ta en spontan match lite när som helst. Vi är ju inte direkt några experter någon av oss, så spelet tar inte så lång tid. Hela familjen vill vara med att spela, från sex år upp till 35+. Vi har verkligen blivit en spelande familj och det är så kul när man kan göra något ihop. Till och med tonåringen kommer springande när vi tar fram spelen. Kul!
 
Ikväll kommer vänner hit och då blir det... spel!