sjökort för en femma
En stående punkt som alltid finns kvar på min loppislista är kartor. Det är ju så fint med kartor på något sätt, men de är inte lätta att springa på sådär tycker jag. Igår på en snabb loppisrunda hade jag turen att hitta två sjökort över Göteborgs skärgård för bara fem kronor styck. Fördelen med att leta efter kartor är att de ofta är ihoprullade och därmed inte alltid så synliga. Man får vara lite av en detektiv alltså. Jag gjorde dessutom två fina jeansfynd. Ett par svarta från Acne och ett par blå Lewis för 45 kr styck. Jag älskar loppis och i farten skrev jag på en protestlista för att ideella second-handverksamheter fortsatt ska få vara momsbefriade. I rent miljötänk måste det ju vara bättre att man säljer saker en andra gång än att loppisarna får stänga och folk slänger sin grejer istället?
 
 
Hur som helst, behöver jag nu tänka ut hur jag ska få upp min kartor på väggen. De är ju såklart i två helt udda storlekar där antagligen inga ramar passar, men nedan har jag pinnat bilder på min pinterest (klicka på bilden för att komma vidare till källan) som inspirerar till olika upphängningsalternativ:
 
 
Man kan typ tapetsera med kartorna. Det förstör ju dem, så det är nog inget alternativ.
Dessutom behöver jag fler än två.
 
 
Man kan fästa dem på någon slags rundstav eller annan bräda med hjälp av skruvar och sedan fästa rep i ändarna för att hänga upp dem.
 
 
Man kan fästa upp dem med klämmor.
 
 
Man kan använda byxgalgar för att klämma fast kartan och sedan hänga upp dem på en spik.
Jag fick även tips på instagram att man kanske kunde fästa dem på träskivor och luta dem mot väggen. 
Får fundera på saken och återkommer med rapport helt enkelt.


 
 
 
 
 
Göteborgshelg med Amason
I fredags tog vi tåget till Göteborg tillsammans med några vänner och checkade in på Hôtel Eggers. På kvällen gick vi på en grym spelning med Amason på Pustervik och dansade sedan natten lång. Sedan vaknade vi upp på hotell på alla hjärtans dag. Fint som snus.
 
 
DIY - pimpa dina spel
Vi gillar att spela spel och har ganska många. Spel är dock inte alltid så himla snygga och det är inte helt kul att ha dem framme. Vi har lite dåligt med förvaringsutrymme (förutom en överfull källare då... hrmm) och då är det ju fint om man kan ha saker framme.
 
 
För att göra spelen lite snyggare har jag klätt in dem med tapeten (kollektionen Wallpapers by Scandinavian designers) som var över från bl.a köket. Med en dymo ser man lätt vilket spel man ska välja. Enkelt och mycket finare i hyllan om du frågar mig.