/ Allt från DoreDoris / fotografering / life /

Strawberry fields - fast majs då

 
Vi bor endast en liten cykeltur från kvällsdoppet och de senaste veckornas fina väder har gjort att vi har cyklat ner och ätit kvällsmat vid havet varje kväll. På vägen kör vi förbi ett stort fält med majs och vi kunde inte låta bli att stanna till för att ta några foton bland majsraderna.
 
 
Även jag hamnade på bild minsann!
 
/ Allt från DoreDoris / Kök / mat /

koriander - min bästa krydda

 
Koriander verkar vara en krydda som man antingen älskar eller hatar. Vissa tycker att den smakar schampo, men jag tycker att den höjer vilken rätt som helst! Vill man ha färska kryddor hemma är mitt bästa tips (förutom att odla dem själv) att köpa dem från en handelsträdgård istället för i affären. Vi har köpt både koriander och basilika i alla dess former från Warberg Tomat och de har hållt sig fina sedan i början av sommaren(!!) Lite vatten varje dag så klarar de sig iallafall hemma hos oss.
 
Det är annat än de man köper i affären det, som slokar innan man har kommit hem!
 
Det fina underlägget som påminner om mattan Pinocchio hittade jag på TGR tidigare i sommar. Himla fint alltså.
 
/ Allt från DoreDoris / DIY / mat / recept / resor /

Glassarna i Brooklyn

 
 
Drömmer mig tillbaka till glassarna i Brooklyn gjorda på fryst riktig frukt doppad i choklad. Smart, gott och enkelt att göra själv! 
 
 
Vi valde kiwi och mango, men det fanns även papaya, ananas och banan. Jag tänker att man kan välja vilken frukt som helst.