/ Allt från DoreDoris / Barnrum / Inredning / life /

nya lampor till barnrummet

doredoris_muuto-3doredoris_muuto-2doredoris_muuto-4

Den lilla sticklingen är från en Pilea. Den får växa till sig i min nya glaskupa från fina J.
Tror den kommer ifrån Hemtex om jag inte minns fel.

.doredoris_muuto-5   doredoris_muuto-1

Lila är väl egentligen inte den färg jag väljer allra först om jag ska vara ärlig, men när jag hittade de här lamporna från Muuto till samma pris som en lampsladd från Lagerhaus kunde jag bara inte låta bli! I ett av våra barnrum hade vi behov av lampor och de kommer att bli perfekta att ha en i varje fönster. En hängande fönsterlampa trodde jag aldrig skulle komma innanför dörren faktiskt. Det första man tänker på är väl de där sirliga lamporna som hänger hemma hos gamla, gärna med guld och en porslinsskärm. Vi får se om det blir tantvarning hemma hos oss eller inte, det återstår att se.

/ Allt från DoreDoris / Inredning / loppisfynd /

ordlistan

doredoris_ordboken (2 av 3)doredoris_ordboken (1 av 3)doredoris_ordboken-4

 

Det är någonting med gamla böcker tycker jag. Den här ordlistan är från 1935 och är vältummad och fin. Någon liten pojke som hette Bertil har prydligt skrivit sitt namn i boken, eller var det hans mamma? Jag hittade den på loppis när jag letade efter den här korgen och duken till min pappas present. Den fick såklart följa med mig hem.

/ Allt från DoreDoris / DIY / Kök / life / loppisfynd /

delikatesser till den som har allt

 
Min pappa fyller år och det är ju så sjukt svårt att köpa presenter till honom av någon anledning. Han gillar att laga och äta god mat, så vad passar inte bättre än att göra korg med en massa läckerheter? Passande nog kunde jag köpa med mig den goda ekologiska olivoljan hem och en kollega brukar beställa hem fina bitar parmesan direkt från Italien, som kom hem alldeles lagom till födelsedagen den också. Flyt minst sagt! På loppis hittade vi korgen och den rutiga duken och vi samlade olja och osten tillsammans med lite basilika och kvisttomater. Självklart ett gott bröd från kustbageriet också! Jag tror att han kommer bli nöjd!