/ Allt från DoreDoris / DIY / Inredning /

diy - ampel i läder

 
 
Överallt ser man ju de knutna amplarna just nu. En vän till mig gav mig den här ampeln i utskuret läder som hon har gjort själv. Av rund skinnbit har hon skurit raka linjer om vartannat. Knyt sedan fast fyra remmar att hänga upp allt i. Väldigt fint och jag tänker att man absolut skulle kunna göra detta i ett lite tjockare tyg också.
/ Allt från DoreDoris / DIY / kids / life /

Att göra en nyckelring

 
Höstlov och barn med feber. Trist kombination med tanke på att man kunde haft mycket roligare än att bara vara hemma. Vad passar då inte bättre än att pyssla lite? Jag såg Fridas önskelista och kom att tänka på att en sådan nyckelring gjorde man ju när man gick i skolan. Att göra en sådan av jutesnöre med hjälp av You Tube är lätt som en plätt (ok, lite pilligt). Titta bara:
 
 

vintertid kräver helt klart sommarminnen

 

 

 

I jakt på några andra bilder hittade jag de här från i somras. Några vänner till oss har nog den finaste trädgården man kan tänka sig. Huset ligger mitt i stan, men när man kommer in på innergården är det verkligen en oas. Trädgården är inte stor, men den är galet mysig! Det känns som om man flyttas bakåt i tiden och dessutom till ett annat land faktiskt.

 

 
 
 

De är sjukt duktiga på att få till den där känslan som man bara vill få till och med väldigt smarta lösningar. Odlingslådorna är exempelvis gjorda av gamla spegeldörrar och växthuset i bakgrunden har murats upp med hjälp av återvunnet tegel och gamla fönster. Parasollet är fyndat på en loppis i Frankrike. Bara en sån sak liksom.

 

 

 

 

Bilderna är från den här galet bra sommaren och det är nästan smärtsamt att titta på dem nu när vi till och med har gått över till vintertid...