Mojito med rabarber och hallon
Mojito är nog min allra bästa drink. Eller Bloody Mary, jag kan nog kanske inte välja när jag tänker efter... Men just Mojito är extremt uppfriskande en varm sommardag. Det bästa är nog också att den är lika god både med och utan alkohol i och våra barn älskar den! Här kommer ett recept på Mojito med Hallon och rabarber:
 
 
Rabarbersockerlag
För att göra rabarbersockerlagen behöver du:
  • 1 dl rabarber i bitar (ca 1,5-2 cm långa)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
Lägg allt i en kastrull och låta koka upp. Låt koka på låg värme i ca 10 minuter. Rör om då coh då så att det inte fastnar i botten och för att mosa rabarbern. Därefter häller du allt i en sil och mosar rabarbern ytterligare för att pressa ut all saft. Saften ska sedan kokas på låg värme i ytterligare 5 minuter. Låt svalna. (Detta räcker till mer än en drink beroende på hur söt man vill ha den)
 
 
Nu ska drinken blandas:
 
  1. Pressa limen.
  2. Skär sedan den pressade limen i mindre bitar och lägg i ett stort glas tillsammans med myntabladen.
  3. Häll limesaften i glaset.
  4. Häll på romen.
  5. Muddla (har du ingen muddlare kan du använda handtaget på exempelvis en glass-skopa)
  6. Fyll på med krossad is i önskad mängd.
  7. Häll på rabarbersockerlagen.
  8. Lägg i hallonen (mosa gärna lite för den fina färgens skull).
  9. Fyll på med bubbelvatten.
  10. Rör om och servera direkt. Garnera gärna med en kvist mynta i drinken.