/ Allt från DoreDoris / DIY /

DIY - presentask

 
Pinterest är ju en sjukt bra källa för inspiration. Allt från inredning till frisyrer och diy-tips. Hur bra som helst!
 
När kidsen ska på kalas är det ju mycket roligare att ge bort något i en hemgjord ask än i ett vanligt paket. Papper har man ju alltid hemma och har man bara lite tid över och en sax, lim och linjal så fixar man lätt en liten presentask.

 
 
 
 
 
/ Allt från DoreDoris / fotografering /

Nytt jobb!


Bild lånad från Varbergs Stadshotells hemsida
 
Jag har nu efter tolv år inom samma företag, tagit steget och byter jobb. Jag går från skobranschen till hotellbranschen och blir dessutom kollega med min vän Kristin. Det känns helt galet konstigt och till och med lite läskigt att man från en dag till en annan inte längre ska gå in i den port man "alltid" har gått in i. Men att byta arbetsplats till den här känns ju inte fel alls! Ok, jag kommer ju inte att sitta på något hotellrum och jobba, men jag ska säga att övriga miljön på hotellet är minst lika fin som det här rummet och jag tror att jag kommer att stortrivas! 
 
Under mina år på Scorett har jag lärt mig massor och även om min titel har varit kundklubbsansvarig de senaste åren, så har mina arbetsuppgifter varierat. Jag har fått vara med vid fotograferingar och filminspelningar och haft en massa projekt vid sidan om mitt ansvarsområde. Min närmsta chef har verkligen lyft mig och sett mina kvaliteter, vilket också har gjort att jag har stannat så länge på samma företag. Utvecklas man och har roligt, blir man kvar! 
 
 
Jag har alltid gillat att fotografera och har därför fått chansen att göra detta även på arbetstid. Ovan kan man se en liten "behind the scenes" från en fotografering som gjordes för varumärken TIAMO inför förra hösten. Resultatet kunde sedan ses i en annons i bl.a tidningen Elle, som material ute i butikerna och på hemsidan. Kul!
 
 
Det har som sagt varit en otroligt lärorik tid och jag kommer självklart att sakna alla mina fina kollegor, men ibland är det dags att gå vidare vilket jag har gjort nu. Jag känner mig otroligt modig faktiskt.
 
 
/ Allt från DoreDoris / DIY /

Mojito med rabarber och hallon

Mojito är nog min allra bästa drink. Eller Bloody Mary, jag kan nog kanske inte välja när jag tänker efter... Men just Mojito är extremt uppfriskande en varm sommardag. Det bästa är nog också att den är lika god både med och utan alkohol i och våra barn älskar den! Här kommer ett recept på Mojito med Hallon och rabarber:
 
 
Rabarbersockerlag
För att göra rabarbersockerlagen behöver du:
 • 1 dl rabarber i bitar (ca 1,5-2 cm långa)
 • 1 dl vatten
 • 1 dl socker
Lägg allt i en kastrull och låta koka upp. Låt koka på låg värme i ca 10 minuter. Rör om då coh då så att det inte fastnar i botten och för att mosa rabarbern. Därefter häller du allt i en sil och mosar rabarbern ytterligare för att pressa ut all saft. Saften ska sedan kokas på låg värme i ytterligare 5 minuter. Låt svalna. (Detta räcker till mer än en drink beroende på hur söt man vill ha den)
 
 
Nu ska drinken blandas:
 
 1. Pressa limen.
 2. Skär sedan den pressade limen i mindre bitar och lägg i ett stort glas tillsammans med myntabladen.
 3. Häll limesaften i glaset.
 4. Häll på romen.
 5. Muddla (har du ingen muddlare kan du använda handtaget på exempelvis en glass-skopa)
 6. Fyll på med krossad is i önskad mängd.
 7. Häll på rabarbersockerlagen.
 8. Lägg i hallonen (mosa gärna lite för den fina färgens skull).
 9. Fyll på med bubbelvatten.
 10. Rör om och servera direkt. Garnera gärna med en kvist mynta i drinken.