/ Allt från DoreDoris / Inredning / fotografering /

kustfolk

 
 
Nu är det nära. Kustfolk alltså. 
Det kommer att bli en riktigt härlig helg. Vi börjar med att äta, bada och sova på Hotell Havanna på fredag. När vi vaknar på lördagen blir det hotellfrukost och sedan bär det av till Kustfolk som börjar klockan 11. En sväng på torget blir det säkert också skulle jag tro. Kommer bli fint.
/ Allt från DoreDoris / DIY / Inredning /

den svarta fågeln

 
 
Det var ju det där med vinylplast. Svårt att sluta liksom. Jag rensade i en låda i köket och hittade lite bitar av dekorplast. Klippte ut två fåglar som hamnade i trappan och i sovrummet.
/ Allt från DoreDoris / Barnrum / DIY / Inredning /

att vika böcker

Det är väl iofs inget nytt att vika böcker, men det är så fint i sin enkelhet. Sedan är det ju lätt att fastna i något som är så enkelt och billigt att göra, bara man har lite tid över. Dessa böcker har hamnat lite överallt i huset och jag tror nog att det räcker för länge sedan faktiskt. "Jaha, är det så man ska göra med böcker " sa en kompis till ett av våra barn när hon såg vad jag gjorde.
 
Den här boken finns i vardagsrummet. Här målade jag först sidkanterna med svart vattenfärg. Innan jag målade plastade jag in pärmarna med plastfolie för att de inte skulle bli kladdiga. Sedan var det bara att vika in några sidor i taget. 
 
Den här finns i barnens rum och har en annan vikning. Vik först varje sida som toppen på ett pappersflygplan. Därefter viker man varannan sida ytterligare en gång åt höger och varannan sida ytterligare en gång åt vänster.
 
 
Den här har man sett här och här förut och den är gjord på en pocketbok där pärmen är borttagen. Finns i sovrummet.
 
 
Här är samma vikning fast hela vägen runt och med två olika stora böcker. Finns också i sovrummet.