/ Allt från DoreDoris / fotografering / life /

Utan dina andetag

 
Ett bildspel från bröllopet jag fotograferade i början av augusti.
/ Allt från DoreDoris / life / trädgård/växter /

Floran i färg

 
Den här fina floran finns i stugan. Den trycktes första gången 1950 och är gjord av Lorentz Bolin och Lennart O. A. von Post. I förordet står det "Behovet av en relativt billig färgflora utan sammankoppling med en examinationstabell har länge gjort sig gällande i skolan och i det frivilliga folkbildningsarbetet..." Alla sidor ser ut som och hör till de skolplanscher man ibland kan hitta på loppis. En väldigt fin flora. Dock fanns inte höstanemonen som jag hittade i trädgården, med i boken. Den kanske är ett modernt påhitt.
 
/ Allt från DoreDoris / Inredning / fotografering / life /

den röda stugan med vita knutar

 
 
Det här är min mans mormors stuga. Den är verkligen helt idyllisk. Röd med vita knutar och klassiskt nyckelhål på farstubron. Här har han varit varje sommar sedan barnsben och även däremellan. Mormor lever, men då den ligger långt ut på landet är det svårt för henne att vara där själv, så den här sommaren har hon bara varit där på besök. Förr om somrarna flyttade de dit i maj och hem i september.
 
 
I boden var det gott om getingbon och här kastade man även pil har jag hört.
 
 
 
 

 
Stugan är väldigt enkel med lågt i tak, bara kallt rinnande vatten och torrdass. Men det är hur mysigt som helst och är man på landet funkar det ju fint ändå. Det är ju nästan det som är charmen.
 
 
Vi var där igår och man ser att stugan skulle behöva lite kärlek. Kärlek finns där förstås, men lite färg hade inte skadat. Barnen hängde i verkstaden och sågade och spikade. De ville inte alls åka hem när det var dags. Det är verkligen ett härligt ställe att bara koppla ifrån allt. Mobilerna har inte ens täckning.