/ Allt från DoreDoris /

Norsk fajans

Vi stannade på en sådan där vägloppis som hade saker högt och lågt och överallt. Jag hittade en "lillebror" till den här klockan och den fina norska skålen som är märkt "turi-design, Granada, figgjo fajanse, norway". Skålen är lite skavd i kanterna och har några år på nacken kan man tycka, men vad gör det. Fin är den!


/ Allt från DoreDoris /

En dag (och kväll) att minnas!

Det regnade i princip hela dagen men allas humör var på topp ändå. Vi var på moppe- och cykeldragrace. Alla skulle köra en åttondels engelsk mil, dvs 202 meter. Snabbast vann. Min man var snabbast i cykelracet och vann en middag för två på Majas vid havet. Heja honom!Efter tävlingen var det konsert med Kim Richey i en lada. Det var magiskt. Hon ackompanjerades av Peter Hallström som bl.a har gjort musiken till låten "Håll mitt hjärta" (Björn Skifs). Peter var i Norge när bomben sprängdes och denna låt sjöng han  för oss till minne av alla offer i Norge. Mitt hjärta värker fortfarande och jag kommer att minnas den här kvällen länge. 

/ Allt från DoreDoris /

Skottehunden Simon

Stella fick en extra fin present av Krickelin när hon fyllde år. Stella gillade den såklart, men jag tror att hennes mamma gillade den ännu mer. Det är skottehunden Simon som Stig Lindberg formgav på uppdrag av Handelsbanken 1961. Stig Lindberg ägde själv en skotte som hette Simon vilket gav honom uppslaget att använda den som modell.

 

Ikväll ska vi till Krickelin på rundpingisfest. Jag är laddad.