Mekanisk rullgardinkäpp
Den här rullgardinen fick jag för länge sedan av en vän. En sån där bra vän som tänker även på mig när hon går på loppis och inte jag är med. Hon tyckte att jag skulle ha den här. Först tänkte jag att det var himla synd att det inte fanns några fästen, men att man alltid kunde hänga upp den bara så där utan att kunna använda den.

När jag skulle rulla om den eftersom den var snett pårullad, såg jag en instruktionslapp. Där stod följande;
Gardinen fästes å käppen med nubb, som äro högst 6 mm långa. Vid uppsättandet torde iakttagas att käppen icke klämmes mellan krokarna, utan går lätt och att kroken med det runda hålet uppsättes på höger sida. Väven skall vara upprullad. Om fjädern behöver spännas, neddrages gardinen några varv, käppen tages ur den vänstra kroken, väven rullas på och gardinen lägges åter i krokarna. Om fjädern är för hårt spänd, rullas väven upp på käppen, vilken lyftes ur den vänstra kroken, väven rullas av några varv och gardinen lägges åter i krokarna.
 
Den funkade ju alltså alldeles utmärkt utan dagens moderna fästen! Instruktionen har även hjälpt mig att spänna våra nya rullgardiner, när de har blivit slappa.


Jag har snott en del det sista.
Idéer alltså. Även den här idén är från Briggs Lekehus. Tyckte faktiskt att den blev ännu roligare där eftersom den trappan är så himla kort. Jag skrev ut symbolen för rulltrappa från nätet. Klippte ut och ritade av den på häftplast som sedan klipptes ut och fästes upp. Var noga när du klipper.En högst upp i trappan också, det var så roligt när jag väl började.

Assistenten
De där färggranna "kökshjälpen" i all ära, men den här fungerar faktiskt klockrent vid bröd- och bullbak och den var alldeles gratis för jag fick den av min svärmor.