/ Allt från DoreDoris /

Pall eller trappstege

En riktig klassiker som vi tidigare har haft ett mycket slitet exemplar av, fast i rött.
Nu hittade vi en i betydligt bättre skick för en femtilapp. Den kommer att vara mycket användbar i vårt skafferi!

Har försökt hitta lite kuriosa om denna trappstege, den är ju verkligen en riktig klassiker, men kan inte hitta någon info, varken på pallen eller på nätet... kanske är jag kass på att söka, men mottager gärna info om någon har!
/ Allt från DoreDoris /

Kakburk - Kringlan

Hittade en härligt citrongul plåtkakburk i tre våningar från NilsJohan. Väl använd med lite färgsläpp på kanterna, men det gör den ju även ganska charmig enligt mig. 30 kr.
Hittade lite info om NilsJohan här;

Nilsjohan
1888 grundades firman Nilsson och Johansson för handel med kärl i bleckplåt mm. Under mellankrigstiden blev företaget en grossistfirma för husgeråd. I början av 1950-talet ändrades namnet till AB Nilsjohan, som försåg det växande folkhemmet med alla slags husgeråd. Man ordnade Den Glada Köksparaden runt om i landet och Köksklubben hade 1,2 milj medlemmar som mest.
Man anlitade moderna formgivare, t ex Bernadotte Design och Henrik Wahlfors och Signe Persson-Melin m fl. Egna formgivare var Gunnar Åkerlind, Sonja Katzin, Adam Thylstrup. Numera ingår varumärket Nilsjohan i finska Hackman-koncernen.